به گفته «متیو کندی»، رئیس هوش مصنوعی IBM، اکنون مهارتهای نرم مثل تفکر انتقادی و خلاقیت نقش مهمتری ایفا میکنند.
رئیس هوش مصنوعی IBM میگوید که به لطف هوش مصنوعی، دیگر برای کار در حوزه فناوری نیازی به مدرک علوم کامپیوتر نخواهید داشت. از آن سو، مهارتهای نرم مانند تفکر انتقادی و داشتن خلاقیت مهمتر محسوب میشود.
«متیو کندی» به مجله فورچون گفت که هوش مصنوعی ساخت محصولات مختلف را برای افرادی که مهارتهای فنی ندارند بسیار آسانتر میکند و برای این کار نیازی به داشتن مدرک آکادمیک در رشته علوم کامپیوتر نیست. او میگوید:
«[با هوش مصنوعی] سرعت ایدهپردازی، آزمایش ایدهها و خلق چیزهای جدید توسط مردم بسیار افزایش خواهد یافت.»
به گفته کندی، درعوض با ظهور هوش مصنوعی مهارتهای نرم مانند تفکر انتقادی و خلاقیت اهمیت بیشتری پیدا کردهاند. او به فورچون گفت که پرسشگری، مهارتهای خلاق و نوآوری بسیار مهم خواهند بود، زیرا با چنین مهارتهایی میتوان از ظرفیتهای هوش مصنوعی بهره بیشتری برد.
تأثیر مثبت و منفی هوش مصنوعی بر مشاغل مختلف
این موضوع فقط برای مشاغل حوزه فناوری صدق نمیکند. به گفته کندی پیشرفت در فناوری تولید تصویر با هوش مصنوعی میتواند بر افرادی که کار هنری انجام میدهند نیز تأثیر بگذارد. کندی به فورچون گفت: «شما قادر خواهید بود نقش یک طراح را به عهده بگیرید. برای انجام این کارها نیازی به طراح گرافیک و داشتن مدرک هنری ندارید.»
پیش از این «آنیش رامان»، معاون شرکت لینکدین نیز در یک مصاحبه، صحبتهایی مشابه را ذکر کرده بود. رامان گفته بود انتظار دارد ظهور هوش مصنوعی اهمیت مهارتهای نرم بهجای مهارتهای فنی را بیشتر کند. رامان اذعان دارد که عمر مدرکها بهطور چشمگیری کاهش مییابد.
براساس گزارشهای قبلی، بیش از 300 میلیون شغل با هوش مصنوعی جایگزین خواهد شد. در ماه مه (اردیبهشت 1402) شرکت IBM اعلام کرد که در موقعیتهای شغلی که هوش مصنوعی میتواند کاربرد داشته باشد، دیگر استخدام نخواهد داشت. «آرویند کریشنا»، مدیرعامل IBM، دراینباره گفته بود: «من بهراحتی میتوانم ببینم که 30 درصد از مشاغل با هوش مصنوعی و اتوماسیون در یک دوره پنج ساله جایگزین میشود.»